Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-09@06:18:23 GMT

شیراز در راه اجرای اهدای عضو پس از مرگ قلبی

تاریخ انتشار: ۸ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۲۹۲۸۸۶

شیراز در راه اجرای اهدای عضو پس از مرگ قلبی

نخستین همایش اهدای عضو از بیماران پس از مرگ قلبی با حضور جمعی از استادان برجسته پیوند، در سالن همایش های مرکز آموزشی پژوهشی و درمانی ابوعلی سینا شیراز برگزار شد.

دکتر سید علی ملک حسینی پدر پیوند کبد ایران در این همایش اظهار داشت : با توجه به اینکه تعداد بیماران که احتیاج به پیوند عضو دارند از تعداد اعضای اهدا شده از بیماران مرگ مغزی بیشتر می باشد ،متاسفانه تعدادی از بیماران لیست انتظار جان خود را از دست می دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جهت کاهش این تعداد،همگام با بعضی از کشورهای جهان این سمپوزیوم با حضور بزرگان پیوند عضو ،مسئولان اجرایی وزارت بهداشت ،درمان و آموزش پزشکی و اعضای تیم پیوند شیراز در بیمارستان ابوعلی سینا برگزار شد تا راه کارهای عملیاتی و اجرایی در این خصوص بررسی گردد.

ملک حسینی اضافه کرد: این نوع برداشت عضو در شیراز به صورت آزمایشی و موردی با حمایت وزارت بهداشت انجام خواهد شد و سپس بعد از مشخص شدن مشکلات احتمالی و ارایه راهکارهای بهینه ، در کل کشور عمومیت می یابد.

در این همایش همچنین ابتدا مباحث تئوریک برداشت عضو از بیماران مرگ قلبی توسط استاد ملک حسینی ،استاد نیک اقبالیان و دکتر شمسایی فرد مطرح و سپس راهکارها ی اجرایی آن در ایران با حضور دکتر شادنوش رییس مرکز مدیریت پیوند وبیماران خاص کشور و  دکتر دهقانی رییس اداره پیوند وزارت بهداشت و همچنین نماینده پزشکی قانونی و پزشکان طب اورژانس مورد بحث قرار گرفت.

انتقال اعضای یک فرد به فرد دیگر برای نجات زندگی یا بهبود کیفیت زندگی وی را اهدای عضو می گویند. اهدای عضو می تواند از افراد زنده در مورد کلیه و یا اهدای قسمتی از کبد یا ریه بزرگسالان به فرزندانشان یا از افراد مرگ مغزی و یا از افراد مرگ قلبی در شرایط خاص و با تجهیزات و تمهیدات ویژه انجام شود.

امروزه روشی به نام (Donation after Cardiac death) ، DCD یا اهدای عضو پس از مرگ قلبی نیز در برخی کشورها رایج شده   که بر اساس این تکنیک می توان برخی ارگان های افراد مرگ قلبی را نیز با تکنیک های خاص و رعایت برخی محدودیت ها اهدا کرد و پیوند زد.

 در ایران در سال ۱۳۱۴ خورشیدی نخستین پیوند قرنیه ، ۱۳۴۷ نخستین پیوند کلیه ، ۱۳۶۹ نخستین پیوند مغز استخوان ، ۱۳۷۲ نخستین پیوند قلب و کبد ، ۱۳۷۹ نخستین پیوند ریه ، ۱۳۸۵ خورشیدی: نخستین پیوند پانکراس و روده انجام شده است .

رشد علمی شیراز و شهرت مراکز علمی و پزشکی این شهر در کشور و در خاورمیانه در ۴۰ سال بعد از انقلاب ودر زمینه توسعه علوم پیوند بر کسی پوشیده نیست ، بسیاری از استادان سرشناس و برجسته کشور از جمله پروفسور مرحوم دکتر علی اصغر خدادوست بر این جایگاه شیراز و نقش آفرینی سید علی ملک حسینی صحه گذاشته اند.

انجام سالانه بیش از ۵۰۰ عمل موفقیت آمیز پیوند کبد در شیراز، آمار پیوند در این شهر را فراتر از برخی مجامع علمی معروف جهان از جمله مرکز پزشکی دانشگاه پیتزبورگ آمریکا قرار داده است.

برچسب‌ها پیوند عضو علوم پزشکی شیراز بهداشت و سلامت علی ملک حسینی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: پیوند عضو علوم پزشکی شیراز بهداشت و سلامت علی ملک حسینی پیوند عضو علوم پزشکی شیراز بهداشت و سلامت علی ملک حسینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۹۲۸۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوش مصنوعی یک ابزار کمکی است و جایگزین پزشک نمی شود

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، مرتضی صانعی طاهری در آستانه برپایی سی و نهمین کنگره انجمن رادیولوژی ایران که 18 تا 21 اردیبهشت ماه در محل هتل المپیک تهران برگزار می شود، سخن می گفت با اعلام این خبر افزود: با این که هوش مصنوعی توانسته در قسمت‌های مختلف حوزه سلامت وارد شود، اما به دلایل زیاد از جمله پیچیدگی های حوزه پزشکی باعث حذف پزشک نشده است و از اینکه هوش مصنوعی بتواند، تمام فعالیت های یک پزشک را انجام دهد، فاصله بسیار زیادی داریم.

وی با تاکید بر اینکه درآینده  پزشکانی موفق تر خواهند بود که بتوانند با هوش مصنوعی کارکنند و از این مهارت بهره ببرند، تصریح کرد: میزان تاثیر پذیری رشته های مختلف پزشکی از هوش مصنوعی متفاوت است و برخی رشته ها مثل رادیولوژی بسیار تحت تاثیر هوش مصنوعی قرار گرفته اند. به همین منظور یکی از محورهای اساسی کنگره امسال انجمن رادیولوژی ایران نقش هوش مصنوعی در رشته رادیولوژی است که مورد بحث و بررسی متخصصان این رشته قرار خواهد گرفت. در این کنگره چالش های مربوط به هوش مصنوعی و نیز مباحث دیگر از جمله تصویربرداری سیستم عضلانی/اسکلتی، زنان و بارداری، سر و‌گردن و  همچنین اخلاق پزشکی در رادیولوژی ارایه خواهد شد.

به گفته  صانعی طاهری از هوش مصنوعی می توان در تسریع و افزایش دقت تصویربرداری، کاهش دوز اشعه دریافتی بیماران، پردازش سریعتر و دقیق تر تصاویر، ارتقای کیفیت تصویر برداری قلبی عروقی، تشخیص سریعتر سرطان ها، تصویربرداری سایر ارگان ها و تصویربرداری جنین  می توان بهره گرفت .

وی ادامه داد: از دیگر کاربردهای هوش مصنوعی در رشته رادیولوژی می توان به وقت دهی بیماران، کمک به انتخاب بهترین پروتکل درمانی به منظور تعیین میزان اشعه دریافتی و در روند تصویربرداری بازسازی ها، افزایش کیفیت تصاویر، اندازه گیری ها، مستند سازی، کمک به جمع آوری و استخراج اطلاعات بیماران نام برد.

رئیس انجمن رادیولوژی ایران یادآور شد: یکی از نمونه های بارز مطالعات هوش مصنوعی در رادیولوژی در دوران پاندمی کووید بود که پزشکان سراسر دنیا با حجم بالای کار و کار طاقت فرسا و شرایط بحرانی تشخیصی روبرو بودند. انجمن رادیولوژی نیز تجربه مدیریت موفقی برای ارایه خدمات تله رادیولوژی و ارائه خدمت به هم میهنان سراسر کشور داشت.

وی گفت: کنگره رادیولوژی ایران یکی از بزرگ ترین کنگره های تخصصی پزشکی در کشور به شمار می رود که همه ساله میزبان استادان داخلی و خارجی و نیز رادیولوژیست ها و سایر رشته های تخصصی است. این کنگره با حضور بیش از چهار هزار نفر از رادیولوژیست ها، دستیاران رادیولوژی و رشته های مرتبط و نیز با  حضور بیش از چهار صد سخنران  به ارایه جدیدترین دستاوردهای علم تصویربرداری می پردازد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ایجاد داروخانه دولتی ویژه بیماران خاص در کرمانشاه
  • هشدار نسبت به نبود دارو‌های بیماران پیوند کبد/ «فیبرینوژن» و «بازیلیکسیمب» موجود نیست
  • خطر حمله قلبی در این بیماران بیشتر است
  • اجرای ۵۰۰ عنوان برنامه در ایام دهه کرامت در استان فارس
  • صحبت‌های یک پزشک درباره کمبود دارو در ایران؛ «هرکسی نمی‌تواند داروی ۶۰ میلیونی از ترکیه بخرد»
  • سالانه ۳هزار بیمار به بیماران صعب العلاج گلستان اضافه می شود
  • هوش مصنوعی به این زودی جایگزین پزشکان اورژانس نمی‌شود
  • نگران آینده پزشکی ایران هستم/ بحران پرستاری سراغ پزشکی خواهد آمد
  • اجرای پویش ملی اهدای اسناد و منابع کهن
  • هوش مصنوعی یک ابزار کمکی است و جایگزین پزشک نمی شود